Brösarp – Verkeån – Hanöbukten

För den som vill få en riktigt härlig upplevelse kan jag varmt rekommendera en vandring som utgår från Brösarp. Jag har markerat parkeringsplatsen på kartan. Det tog mig några försök att komma fram till att just denna parkering är bra att utgå från. När man parkerat korsar man stora vägen och hittar skåneleden i hörnet på hagen.

Brösarp – parkering

När man parkerat korsar man vägen och följer skåneleden i riktning mot Hanöbukten. Leden följer Verkeån. Bitvis går den genom skogar och gammal jordbruksmark, som numera mestadels består av fritidshus. Om man inte orkar gå hela vägen ner till Hanöbukten kan man passa på att korsa ån när man kommer till järnvägen. Man får smyga över på järnvägsbron Eftersom det finns ingen reguljärtrafik på banan så det är relativt riskfritt.

Vänder man vid bron blir det ändå en ganska rejäl tur på 2 mil. Går man hela vägen ner till Hanöbukten får man sätta av en hel dag. På ena sidan följer man skåneleden. På den andra sidan gulmarkering, Det är en varierad tur som bjuder på vackra vyer och underbar natur.

Glöm inte att ta en bild på eller memorera kartan. På några ställen hade jag lite problem på tillbakavägen. Missar man hamnar man i Brösarp och det blir en liten omväg. Kanske i det man önskar om man är trött i benen. Man kan i och för sig passa på att äta något i byn innan man går upp till parkeringen i så fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *