Christinehof – Hallamöllan

Från Christinehof finns det möjlighet att vandra mot kusten. Man följer Verkeån. Det finns gott om olika vägar att välja; en röd som är Christinehofs, Skåneleden och en gul som Andrarums Hembygdsförening har i ordningsställt. Jag valde att gå den röda slingan ner till Hallamöllan. Sedan gick jag den gula slingan tillbaka. Verkeån flyter som en livsgivande artär  genom landskapet och mynnar ut i Hanöbukten. Ömsom flyter den stilla, ömsom porlar den lite små trevligt och ibland dånar den ganska rejält med Skånska mått mätt.

Ån är en trevlig följeslagare och ofta hör man den i bakgrunden. Allmänt fiske i Verkeån är inte tillåtet. Mer om fiske i Verkeån hittar du här. Men det går utmärkt att fiska i Verkasjön, även där med fiskekort som man kan lösa vid slottet. Fin grillplats finns i anslutning till sjön. Man passerar Alunbruket i Andrarum, en storindustri på sin tid och en liten bit industrihistoria.

Det är en trevlig tur och Hallamöllan är som gjort för en lite längre fika. Det är en trevlig vandring som tar ca 2 timmar. Jag skulle uppskatta sträckan till ungefär en mil fram och tillbaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *