Gyllebosjön

Jag har bestämt mig för att ta bort ytterligare några gula prickar på min upptäckarkarta. Det var den huvudsakliga anledningen till att jag tog en tur mot Simrishamns hållet. Det var en strålande fin vårdag och mitt första stopp var vid Gyllebosjön. Det var enkelt att parkera vid badplatsen. Jag vandrade Sjöstigen (ca 4km) och gick dessutom Åsstigen (ca 2km) som finns vid den bortre ändan av sjön. Jag hittade en bra beskrivning över området på Länsstyrelsens hemsida.

Sjöns norra sida var mycket trevlig att vandra utmed. Att det var ganska vindstilla och fågelsången hördes från alla håll gav riktigt sköna vårkänslor. Vi både hörde och såg hackspett som i mina ögon är en av våra mer spektakulära fåglar. Mellanmålet åt vi på en flytbrygga medan solen värmde oss.

När vi kom till sjöns bortre ände var det väl skyltat åsstigen. En bitvis ganska häftig tur, speciellt när man promenerade på åskrönet. På våren och vinter blir det ju extra effektfullt när det inte finns några löv som förtar effekten av att vara lite högre upp.

Därefter kom man tillbaka till sjöstigen och gick längst sjön södra kant. Hade jag vetat bättre hade jag nästan tagit den norra tillbaka också eftersom sjökontakten var i det närmaste obefintlig.

Längst hela sjön finns det gott om bord, de flesta med grillplatser. Dessutom är Alpackorna som finns vid slottet ganska gulliga. Fiskekort och möjlighet att hyra båt finns

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *