Ingelstorps mosse

På väg till Kåseberga passerar man Ingelstorps mosse och Ingelstorps ängar. Eftersom det nästan bokstavligen ligger i skuggan av Hammarsbackar är det lätt att missa. Området är ganska vidsträckt och stora delar av året ganska blött. Ska man parkera går det att göra om man svänger höger efter Olof Viktors där det finns en skylt Ingelstorps Ängar.

Området karakteriseras av ett rikt fågelliv och spännande fauna. Den mest uppmärksammade fågeln är den nästan rikskända kornsparven.

Grågås och storspov är vanliga, men eftersom ängarna ofta torkar ut frampå senvåren är antalet övriga våtmarksrelaterade arter som häckar lågt. Rapphöna spelar under vårnätterna. Kornsparv häckar vid Hammar.

Jag gillade inramningen med backarna. Det var vackert. För att kunna njuta av området är kikare och gummistövlar att rekommendera. Det är också på plats med en rekommendation att respektera fågellivet och inte klampa omkring hur som helst. För den som vill sträcka på benen är det lämpligare att gå över till backarna på andra sidan vägen.

no images were found

Posted in Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *