Krageholmssjön

I mitten på juni fick jag idén att att gå Krageholmssjön runt. Det visade sig vara en av mina mindre lyckade ideér. Det jag trodde skulle bli en behaglig tur på småstigar kring sjön blev bara en lång vandring på småvägar. Dessutom var det längre än jag trodde, eftersom man inte kunde hålla sig till sjökanten.

55.490331,13.74836

Jag kom ner till sjökanten ett par gånger men sikten var ganska begränsat på grund av vegetationen. Området kring sjön är ett naturreservat och är i och för sig trevligt. Vill man runt en sjö promenera runt en sjö föreslår jag dock istället en tur till Svaneholm.

Krageholmssjön bjuder på en enkel vandring eftersom man i princip måste hålla sig till vägar hela tiden. Turen runt sjön blir nästan exakt en mil. Där är ganska enkelt att hitta runt eftersom man har koll på sjön. Det skadar dock inte att ta med en karta. Det finns några härliga vyer över landskapet. Första halvan går man i skydd av skogen andra delen är man dock helt utelämnad åt väder och vind.

Jag tycker att Krageholmssjön gör sig betydligt bättre på vintern när man kan snöra på sig skridskorna och glida omkring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *