Touched by forntid, Haväng

Eftersom jag är en på tvären människa har jag aldrig varit på Haväng. Det finns så mycket annat att upptäcka så varför trängas med turister? Men nyfikenheten tog överhand och jag och dottern styrde kosan norrut.

En kort sammanfattning av min upplevelse är – fantastiskt. Det var absolut en av de mest spektakulära platser jag besökt. Inte bara det att ljuset, Hanöbukten och naturen som är helt underbart. Det finns så mycket mer: Utemuseum, Lindgrens Länga, Havängsdösen, Verkeån, Hoppfiskefälla och gravsättningar gör att forntidens vingslag tränger sig på.

Det är enkelt att hitta hit. Man svänger höger någon kilometer efter Vitemölla om man kommer från Simrishamn. Kommer man från Brösarp och svänger av mot Kivik kan man inte missa skylten.

Tyvärr har jag inte hittat någon karta på nätet. Om du har möjlighet så gå inom en turistbyrå innan och hämta upp en karta över Vitemölla Strövområde. Området täcker stranden mellan Haväng och Vitamölla. För att få ut det mesta av besöket är kartan verkligen att rekommendera.

Som upplevelse är detta som sagt exceptionellt. Men jag kommer att fortsätta åka hit off-season. För en stor del av upplevelsen bygger på att man kan promenera och känna in omgivningen.

Länk till Havängs musieförening hittar du här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *