Baldringe Ängar

Förra turen gick till Svartskylle som ligger precis bredvid Baldringe ängar. Nu var det dags för Baldringe ängar. Om man kör till Baldringe ska man svänga ner där det står en skylt ”Sövestad 6 km”. Därefter kör man några hundra meter till man kommer till en väg som går ner åt höger. Här får man parkera bilen och gå.

Promenaden går genom en vacker bokskog med inslag av andra lövträd. Just bokskogen är något jag verkligen uppskattar. Med det höga lövtaket, den svala skuggan och de majestätiska träden. Man följer någon av de vägar som går genom skogen. När vägarna tar slut får man försöka ta sig på egen hand in på ängarna. Stigar eller planerade övergångar finns det inte.

55.529481,13.826337
Jag följde vägen rakt fram så långt jag kunde. Därefter var det relativt enkelt att hitta ängarna. Här verkar dessutom finnas ganska mycket vilt i området som håller stigarna öppna.

Ängarna sträcker sig över ett ganska stort område. Det är ganska kuperat och då och då ser man glimtar av Fyledalen över trädtopparna. I norr har man Oxhagen och i väster som sagt Svartskylle.

Eftersom det saknas markerade leder så rekommenderar jag antingen att man använder GPS:en i telefonen eller kartan som du kan ladda hem här för att inte stöka till det för mycket. Stövlar är inte heller rent fel märkte jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *