Om stigvis

Gillar du att komma ut i naturen men har fastnat i ett mönster där du åker till samma ställe och går samma runda gång efter gång? Det var dig jag tänkte på när jag fick idén till den här hemsidan. Jag är dessutom idealistisk nog att tro att ju fler människor som har en relation till vår natur –  ju större är chansen att skapa ett grönare samhälle. Då måste det finnas en guide ut. Själv är jag gärna och ofta ute och försöker upptäcka för mig nya platser – Stigvis är ett sätt för mig själv att inte fastna.

Med tiden har sidan växt och utvecklats. Förhoppningen är att snart täcka in de flesta besöksvärda naturplatser i Sydöstra Skåne. Längst resans gång har tonvikten förskjutits så att det numera är allt mer uppbyggt kring mina bilder. Målgruppen har också utökat till att omfatta boende bofasta och besökare.

Jag är inget naturorakel som vet vad alla växter och djur heter.  Jag är inte David Crockett när det gäller att spåra vilt. Men jag älskar att titta på en vacker blomma. För mig räcker det att den är vacker. Antalet ståndare (eller är det pistiller) bekymrar mig föga. Vill man ha detaljerade beskrivningar av Flora och Fauna har ni alltså kommit fel. Jag har försökt att länka vidare, så att den som vill förkovra sig kan göra det.

Tipsa mig gärna om ditt favoritställe eller en plats du tycker borde vara med.  Antingen via mail till [email protected] eller via formuläret nedan.

 

Redaktionen

Tanken är att vi ska vara några stycken som arbetar med sidan. Är du intresserad av att dela med dig och bidra till andras naturupplevelser så kontakta mig gärna. Insatsen behöver inte vara större än att skicka in en bit text och någon bild från en fin upplevelse.

Peter Eriksson

Under min uppväxt var jag aktiv i Friluftsfrämjandet. Jag älskar att utforska nya ställen, och gillar att vara ut i alla väder. Jag kommer ursprungligen från Malmö men har bott i Ystad sedan 2003. Jag älskar verkligen småstadskänslan och närheten till all underbar natur.

kontaktinfo

[email protected]

Stigvis i media

Ystads Allehanda 2009-04-20

Ystads Allehanda 2009-05-19

Ja i Ystad 2009-4

Ystad Kommuns tidning som distribueras till alla hushåll i kommunen

Ystad & Österlen – Guide och inspiration 2012

Officiell guide som kommer ut på svenska, engelska och tyska