Hammarsbackar

Om området

Hammarsbackar är en välkänd silhuett för alla som har kört kustvägen mellan Ystad och Kåseberga. Det är populärt tillhåll för skärmflygare och varit kuliss i ett flertal filmer. Alla har vi väl tänkt att en dag ska jag stanna bilen och gå upp för backen och njuta av utsikten. Gör det – det är värt det! Om så bara för känslan av at ha det gjort.

Inlägg jag gjort från området: Vinterskrud, Skjutvarning, Hammars vad kallt

Stigtips

Hammarsbackar (5 km) – Ett bra sätt att komma upp på backarna är att starta vid den dunge som finns innan Hammars by. Där finns en parkeringsplats. Glöm bara inte att kontrollera så att det inte är skjutvarning utfärdad. Det är nämligen ett militärt övningsområde. Från parkeringen så kan man sedan antingen följa vägen som leder mot backarna, eller gå ner mot havet. Gör man det så kommer man att få en liten strandpromenad innan man kommer upp på backarna. Det finns två sätt att komma upp på backen. Antingen så klättrar man uppför branten om man har gått på stranden till man når den höga backen eller så viker man av från stranden något tidigare och följer stigen som har en lutning som även de mindre våghalsiga kan hantera.

När man väl kommit på backarna så kan man ju gå så långt man orkar. Alestenar och Kåseberga är inom räckhåll för den som har lite ork. Tänk bara på att det kan vara tungt att gå tillbaka med magen full med sillamackor.

Karta

Galleri

Betyg (1/5)

View Results

Loading ... Loading ...

1 thought on “Hammarsbackar

  1. bodde på sommarloven I skolbyggnaden I Hammars by som nu är hängflygklubb.
    fantastiskt vackert och fina minnen då även bonden Johan och Elsa Persson drev bondgården inne I Hammars by. Nu pratar vi mitten på 70-talet….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.