Snogeholm

Om området

Snogeholm är ett av Skånes mer kända strövområden. Naturen är varierad och det finns ett stort utbud av väl markerade leder. Det enda är att det kan bli lite för tillrättalagt. Vi har lagt in tre bra stigtips på vår sida se längre ner. De är lite klurigare , svårare och mer utmanande än våra andra stigtips men det finns som sagt gott om välmarkerade leder.

Följ länken så kommer du till Region Skånes utmärkta informationssida om Snogeholm. Du kan också med fördel ladda ner deras karta över området med de olika lederna markerade.

Inlägg jag gjort från området: Björnbärsdags, Fallande löv

Stigtips

Navarödsrundan (6 km) – Upptäck de mindre kända västra delarna av Snogeholm. Rundan börjar vid äng som sluttar ner mot Sövdesjöns strand. Har man tur eler om man så vill otur så finns det kor i hagen. Då kan man ta sig över staget längre fram. Vi börjar med att följa den markerade slingan i princip halva vägen. Det är tydligt markerat och turen går via flygsandfälten bort till Navaröds naturreservat.

Karta

Margaretetorpsrundan (6 km)– Rundan följer olika delar av de markerade lederna. Genom att kombinera kartan här med kartan över området så kan du klura ut vilka färgmarkeringar du ska följa. Lycka till...

Karta

Snogeholmsjön runt (10 km)– Att runda sjön är ett spännande uppdrag. Bitvis är det enkelt med vältrampande stigar, eller grusvägar. På sina håll är det dock inte så självklart var man ska sätta fötterna. Det är en underbar tur som ger en möjlighet att se Sjön från alla dess vinklar. Glöm inte att klättra upp i fågelskådartornet på sjöns norra sida för att få se området lite grann från ovan.

Karta

Galleri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.