Matlådan

Mat smakar aldrig så gott som ute i naturen. En ostmacka och lite varm choklad en kall dag får vem som helst på gott humör. Eller en god pastasallad i en solig glänta med lite god cider. I naturen är det mesta rätt. Men här kommer några praktiska maträtter att ta med sig. Samtliga går att packa med sig på ett enkelt sätt och transportera omkring i en ryggsäck.

Givetvis tar man med en termos med lite kaffe eller tevatten, eller något annat gott. På sommaren är cider gott. Ett tips är att blanda till pulverkaffe ute på plats. Då tar man bara med hett vatten. Det finns både espresso och cappuccino som smakar helt ok och som gör att det känns lite lyxigare.

Glöm inte att ta med en bra påse att stoppa skräp och odiskade koppar och annat i. För att hålla maten kall så fungerar det perfekt att slå in det i en tidning tillsammans med en kylklamp. För den som inte vill göra sig omaket med medhavd mat så finns det gott om ställen att äta på över hela regionen, men du bör man kontrollerat så att den tilltänkta restaurangen har öppet så man inte behöver leta efter mat på hungrande mage. Det gäller speciellt utanför turistsäsongen.

Frukt

Att ta med sig frukt är perfekt för att fylla på med lite energi när man tar en liten paus.

BagelBagel

En välfylld bagel mättar rejält. Bagelbröd går att köpa på de flesta konditorier. Man gör dem hemma och tricket för att få dem riktigt goda är att inte spara på creamcheesen och ha i lite grönsaker. Mina favorit görs med lax, creamcheese, gräslök ruccola och tomater.

BaguetteBaguette

Att bre en baguette är enkelt och går oftast att fixa till med sånt man har i kylskåpet. Men vill man lyxa till det så är en räkbaguette ganska enkelt att fixa till. Lite räksallad, sallad, gurka, tomat och så lite räkor, en citronskiva och lite dill som garnering. Min personliga favorit är nog ändå en baguette som görs med Brie och salami med lite sallad, tomat och ruccola.

PastasalladPastasallad

En pastasallad kräver lite mer förberedelser eftersom man måste ha kall kokt pasta till hands. På de flesta bensinstationer har de ett ganska bra sortiment med pasta sallader om man inte orkar eller har tid att fixa till det själv. Har man pasta dagen innan och planerar för att åka ut är det ju enkelt att koka lite extra.

Tipsa gärna om dina egna favoriter att ta med ut i naturen i kommentarsfältet nedan!!

Tillbaka till I Packningen

1 thought on “Matlådan

  1. Mitt tips är väldigt enkelt. Kokt korv i en termos. Ta sen bara med de tillbehör som önskas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.