Fyledalen

Om område

Området är ett eldorado för fågelskådare. Men Fyledalen är också känd för sin vackra natur. I anslutning till Fyledalen ligger Skogshejdan Naturreservat. Det finns många sätt att uppleva Fyledalen med bil, till cykel, på Dressin eller till fots På sidorna är dalen omgiven av Skogsklädda sluttningar som ger dalen en vacker inramning.

Missa inte att besöka Benestads Backar, eller Eriksdals Kvartsgruva när du är i krokarna. Åker du lite längre så passa på att övernatta på Brantås Rum & Frukost, strategiskt beläget strax utanför Sövestad.

 

Länkar: Länsstyrelsens sida om Fyledalen, Fyledalen på skane.com

Stigtips

Det är inte helt enkelt att komma på hur man ska upptäcka Fyledalen  till fots. Det beror på att området inte har någon naturlig utgångspunkt eller markerade leder. Det var faktiskt Fyledalens bristande tillgänglighet som var inspiration till stigvis projektet.

På kartan är två slingor markerade.

Fyledalen – Stenbybacke (3 km) – Den som går runt och upp på Stenby backe bjuder på vackra vyer. Det är enkelt att hitta tänk bara på att svänga vänster på toppen av backen, annars missar du en del vackra vyer.

Fyledalen – Skogshejdan (6 km) -Turen som går från dalgången upp till Skogshejdan går först genom planterad skog. Därefter kommer man in i ett område med vackrare lövskog. Skogshejdan är ett vackert område men det finns mycket mer att önska vad det gäller framkomligheten. Fyledalen bjuder säkert på mycket mer men detta är ett sätt att börja upptäcka vad dalen har att erbjuda.

Karta

Galleri

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.