Hagestad

Om området

Förutom ett omväxlande och spännande naturreservat så finns det mycket annat som talar för ett besök i Hagestad. Dag Hammarskölds Backåkra  ligger i anslutning till reservatet och den meditationsplats Hammarsköld lät anlägga i slänten ner mot havet är ett populärt ställe för de som vill utbyta ringar och lova varandra evig trohet.

Vandrar man norrut så når man utan ansträngningar Sandhammaren.

Naturen i reservatet är mycket varierande och det finns mycket att upptäcka. Det finns kartor uppsatta lite här och var så det är enkelt att strosa runt.

Stigtips

Rundan tar ca 45 minuter och är 4 km lång. Terrången är inte svår och det är ett utmärkt sätt att lära känna området. Det än också enkelt att använda denna runda som bas och bygga på eller variera den efter väder och säsong.

Parkera vid den första parkeringen och ta dig över Tykeån via bron. Här följer du Skåneleden så att du har betesängarna till vänster. Sväng höger när du ser skylten som markerar ridstig. Efter några hundra metet så kommer du in i ett område som är beväxt med ormbunkar. Stigen fortsätter och du kommer så småningom fram till en plats där stigen ansluter till en annan stig. Väljer du att gå till vänster så kommer du att komma ner till flygsandfältet och havet. Väljer man att följa den nygamla stigen till höger så kommer man att komma ner till den väg som börjar vid norra parkeringen och går ner till havet. Om man tar sig över vägen och fortsätter ner till ån så hittar man en liten gångbro som leder över ån. I anslutning till parkeringsplatsen så går en stig in i skogen. Följ den tills den tar slut sväng då höger och efter några hundra meter svänget du höger igen. Stigen leder tillbaka till parkeringen.

Karta

Galleri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.