Högestads Mosse

Nu spritter det i benen och sporrad av min nya karta som visar att det finns mycket kvar att upptäcka åkte jag till Högestads Mosse. Jag har kört förbi några gånger men upplevde det då som lite stökigt att hitta parkering.  Men denna gången var jag lite mer bestämd. Området är inte speciellt stort men det räcker för att fördriva åtskilliga timmar.

Det ligger insprängd mitt i odlingslandskapet. I området finns det ca 280 olika arter av olika växter och ett förvånansvärt stort antal djurarter.

55.507541,13.845348
Eftersom området är så väl avgränsat så lämpar det sig också för de lite större barnen som kan röra sig relativt fritt utan att riskera gå vilse. Det finns inga vandringsstigar men det är relativt enkelt att ta sig fram på kostigarna i området. Terrängen annars är ganska ojämn och skor med ankelstöd är att rekommendera.

Jag hade en fin liten tur och när man kom ner mellan kullarna värmde solen skönt. Jag kommer definitivt att återvända när de omgivande åkrarna fått liv. En höjdpunkt var att ta sig fram tuva för tuva inne i kärret och ta del av allt liv som man annars lätt missar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *