Öja mosse

Om området

Precis kant i kant med Norra Sandskogen hittar man Öja mosse. Den sträcker sig norrut och bjuder på ett intressant stycke naturupplevelse. På denna sidan räknar jag också med det område som ligger längst med Stridsvagnsspåret eftersom de känns naturligt.

Det finns ett flertal sätt att nå hit.

Söderifrån –  parkera vid svängen efter skridskodammen och gå längst med den ambulansväg som finns här (stridsvagnsspåret), kör längre fram tills du når järnvägsövergången som är förbommad.

55.440542,13.87511

Norrifrån – Kör förbi Åbergs trädgård. Det går vägar ner till vänster och vips är du i mossen. Beroende på hur mycket mod/frigång du har på bilen så kan du ta dig ganska långt ut i mossen. Titta lite noggrannare på kartan för att skapa dig en bra bild.

Det finns en spång mellan Norra sandskogen ganska långt norrut på Stridsvagnsspåret. Jag har satt ballongmarkering på spången.

Mossen är spännande och fylld av både flora och fauna. Inte minst finns det goda möjligheter att spana på fåglar här. Utsikten är vidunderlig och det är härligt att efter en stressig dag bara kunna låta blicken vandra längst horisonten. Att ha någon så spännande och intressant så nära utan att märka det är typiskt mänskligt – vi är sannolikt genetiskt kodade för att gå över bron efter vatten.

Länkar

Naturskyddsföreningen Ystad
Skof

Galleri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *