Örups Almskog

Idag bestämde jag mig för att åka till ännu en av alla de platser som finns kvar att upptäcka. Det blev en tur till Örups Almskog. Eller om man ska vara korrekt Almskog, ängar och kärr.Reservatet är ett föredöme tydlig parkering, toalett och promenadstig. Det finns en röd slinga och en vit. Den röde går genom almskogen och den vite på ängarna och vid kärret. Genom att kombinera de båda så för man en härlig upplevelse.

Jag började med att följa de röda markeringarna genom almskogen. Även om många träd dukat under på grund av sjukdom är det en fin upplevelse. Eftersom man rör sig uppför en slänt kommer man att titta rakt in bland de vackra bladverken. En så här underbar vårdag så fanns de lite fåglar att spana efter.

Örups Almskog

Eftersom området är ganska litet så kan man gå sakta och stanna och lyssna och titta mycket. Efter en liten stund korsar man en väg, därefter kommer man strax ut på ängarna. Här valde jag att växla över till vit markering och vek av till vänster. Det fanns en del blommar att stanna till och betrakta. Nästa gång man måste tänka till är när man kommer fram till bron vid den lilla ån som rinner förbi. Antingen går man över ån, men då riskerar man att missa kärret. Annars får man följa de vita markeringarna bort från ån.

På det hela så får jag nog säga att detta var en av de bättre platserna jag har upptäckt. Varierat, tillgängligt och vackert.

läs mer på Länsstyrelsens sida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *