Genarp – Häckebergakvarn

Om man utgår från Genarps idrottsplats så finns det ett stort utbud av vandringsleder. Några är lite längre Romelestugan tur och retur 1,6 mil, Genarp – Glamberga – Häckeberga -Genarp ca 2,5 mil och Genarp – Esarp tur retur ca 2 mil. Dessutom finns det ett ny tillskott som kallas Unos runda ca 1 mil.

Vill man gå en lite kortare kan man följa skåneleden tills man kommer fram till vindskyddet i den bortre änden av hagarna. Här finns en lite ruin där man kan fika lite och låta  barnen leka.

När man fikat färdigt följer man inte skåneleden, utan grusvägen tills man kommer fram till asfaltsvägen. Här går man 20 meter åt höger och sedan viker man in i skogen igen vid stigen som börjar där det finns en stolpe som markerar att det är ett natureservat. Då blir det en lagom runda som tar ca 45 minuter.

Vid idrottsplatsen finns gott om bord och en toalett samt ruinerna av en gammal vattenkvarn. Stigarna i området är bitvis ganska fulla med stenar och rötter så det gäller att se var man sätter fötterna, speciellt om det är blött ute.

länkar

Uteklassrum Häckebergakvarn

Skåneleden etapp 14, 15a och 15b

1 thought on “Genarp – Häckebergakvarn

  1. Idag gick jag Unos runda för första gången. Det var en härlig promenad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *