Skogshusets Enefälad

Föregående inlägg täckta bara de gamla maskinerna som låg längst vägen. Här kommer lite om promenaden. Eftersom det var ganska blött i markerna så var det ganska lerigt på flera ställen. Rejäla skor som tål att skitas ner rekommenderas.

När jag parkerat på avsedd plats följde vi vägen förbi gården som ligger på höger sida. På gården stod en synnerligen välväxt hund och skällde på oss. Men det avskräckte inte oss.

De första femhundra meterna följde vi en grusväg som slutar där naturreservatet börjar. Det första vi ser när vi närmar oss är en vacker dunge och en flock med djur. Längre fram ser vi två andra djur och det är faktiskt sällan jag har varit med om ett område där det funnits så många hjortar.

Vi klättrar över ett staket och strövar vidare. Ganska snart klättrar vi över ett till och befinner oss vid ett fint litet våtområde. Hungern gör sig påmind och vi vänder tillbaka. Men vi går inte samma väg tillbaka utan fortsätter i en cirkel. Vi passerade genom en liten dunge som övergår i björkskog upplandad med enar. Det är ett backigt och fint skogsparti och vi lyckas faktiskt ta oss hela varvet runt och kommer upp på vägen ganska nära parkeringen.

Området är ganska litet och att gå vilse kräver nästan att man medvetet försöker. Det kan dock vara så att man får följa något av de många stängslen längre än man tänkt för att hitta ett sätt att komma över.

läs mer om naturreservatet här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.